vær med

Arrange-menter

Aarhus Efterskole er et levende hus, og man er altid velkommen fordi. Enten for at se skolen, hvis du overvejer at blive elev her, eller til et af vores mange åbne højskolearrangementer.

Aarhus Efterskole blev grundlagt som en højskole. Vi holder af filosofiske, kunstneriske og kreative inputs, fællessang og værdien af at være til stede sammen. Derfor dyrker vi fællesskabet og samhørigheden på vores højskoleaftner og sangarrangementer.

Alle er velkomne til at deltage. Vi vil være et åbent kulturhus for hele Aarhus og omegn.

Overvejer du at blive elev på skolen, kan du altid komme forbi på besøg og høre mere om os. Når man kan mærke spændingen og glæden i maven, ved man, at den rette beslutning er truffet!

Hvis du ikke kan komme på en af vores faste åbent hus-dage, kan du bare ringe til skolen og aftale et besøg.

Velkommen!

Aarhus Efterskole blev grundlagt som en højskole. Vi er rundet af fællessangstraditionen og værdien af at være fysisk sammen, og det dyrker vi til vores højskoleaftner og sangarrangementer.

Overvejer du at blive elev på skolen, er du altid velkommen til at komme forbi på besøg og høre mere om os.

Hvis du ikke kan komme på en af vores faste åbent hus-dage, kan du bare ringe til skolen og aftale et besøg.

Velkommen!

Tirsdag den 22. oktober 2019 kl. 19-21

Foredrag: Nils Malmros’ Aarhus

Filminstruktør Nils Malmros har i en menneskealder sat billeder på ungdom, kærlighed og død så alle, der ser med, føler sig ramt og genkendt. Med film som “Kundskabens træ”, “Kærlighedens smerte”, “Århus by Night” og “At kende sandheden” har han rørt et stort publikum, og filmene bliver ved med at finde nye fans. Samtidig spiller byen Aarhus en stor, tavs hovedrolle i rigtig mange af hans værker.

Malmros fylder 75 år i oktober 2019, og han kunne sidste efterår markere 50 års jubilæum som filminstruktør. Vi fejrer den store Aarhusauteur, når han kommer forbi Aarhus Efterskole til foredrag om sin filmkunst og om at tolke efterkrigstidens Aarhus og sin egen generation.

Lørdag den 2. november 2019

Elevstævne 2019

Aarhus Efterskoles elevforening inviterer til stævne og fest for alle tidligere elever.

Dagen begynder kl. 11 for alle jubilarer (årgangene 79/80, 84/85, 89/90, 94/95, 99/00, 04/05, 09/10 og 14/15) med gensyn og jubilæumsfrokost. Fra kl. 14 er alle andre deltagere velkomne til en eftermiddag med workshops, sangtime samt generalforsamling for elevforeningen. Fra kl. 19 er der middag i hallen med efterfølgende fest til de sidste går i seng.

Se det fulde program for dagen herBillet til aftenens fest købes via linket her.

Aarhus Efterskoles elevforeningen er for alle tidligere højskole- og efterskoleelever – hvad enten man har gået på Unge Hjems Højskole, Unge Hjems Efterskole eller Aarhus Efterskole.

Torsdag + fredag den 14.-15. november 2019

Forestilling: LAD SANGENE TALE

Årets store musisk-kreative forestilling bygger på 10 sange fra Højskolesangbogen og undersøger, hvad vores fælles sangskat siger om at være menneske. Kom med til en forrygende flot og kreativ rejse gennem tid, tekster og toner.

Torsdag den 14. november
Kl. 14.00: Åben forestilling, primært for skoleklasser
Kl. 19.30: Åben forestilling, primært for bedsteforældre, venner og tidligere elever

Fredag den 15. november
Kl. 10.00: Åben forestilling, primært for skoleklasser
Kl. 17.15: Forestilling for forældre og søskende

Onsdag den 27. november 2019 kl. 19.30-21

Sangaften med Hanne Jul Jakobsen

Til årets sidste sangaften står præst og digter Hanne Jul Jakobsen for fællessangen. Hanne er levende optaget af nye sange og salmer, og hun har de senere år selv udgivet digtsamlingerne “Rundesang” (2016) og “Pralbønner” (2018). Kom med til herlig fællessang, hvor vi både skal synge de kendte julesange og nye sange. Undervejs er der kaffe og julebag.

Onsdag den 8. januar 2020 kl. 18-21

Efterskolernes aften

Kom forbi Aarhus Efterskole på Efterskolernes aften og mærk stemningen! Skolens elever viser rundt og fortæller om linjefagene dans, drama, musik, fodbold, outdoor, film, billedkunst og foto. Forstander Rasmus Bro Henriksen vil fortælle om livet på skolen og vores værdier og holdning, mens skolens lærere står klar til at svare på spørgsmål om undervisning, linjer og fag. Vores skønne køkken serverer lidt lækkert i løbet af aftenen i spisesalen.

Overvejer du et år på efterskole her hos os, må du endelig kigge forbi til Efterskolernes aften – vi glæder os til at se dig!

Torsdag den 27. februar 2020 kl. 19.30-21

Sangaften på Aarhus Efterskole

Kom med til sangaften på Aarhus Efterskole, når vi tager forskud på foråret og synger nye og gamle forårssange fra Højskolesangbogen. Undervejs søger køkkenet for kaffe og andet godt. Med forstander Rasmus Bro Henriksen samt pianist Jacob Grundkær bag flyglet.