a

op til dig

Sidefag på Aarhus Efterskole

Et sidefag er et lille hovedfag, som du kan have i alt to af på dit efterskoleår. Alle sidefag er halvårlige og slutter med en opvisning eller udstilling.

Du kan kombinere musik som hovedfag med grøntsagsdyrkning eller fodbold og give dig selv en udfordring.

Du kan også supplere dit hovedfag i musik med endnu flere toner og rytmer: F.eks. sangskriver og verdensmusik.

Valget er dit.

Du vælger først dine sidefag, når du er på skolen. Så kan du se, hvad du har lyst til – og i hvilken retning tingene udvikler sig for dig.

NB: Sidefagene kan skifte lidt fra år til år.

Kontakt os gerne, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål.

Musik

Partyorkester

Lær at spille, så det svinger og musikken kommer helt ud over scenen. Sammen øver vi en setliste, der sætter gang i ethvert dansegulv.

Musikproduktion
Kunsten at skrue på knapper! Vi mixer og producere musik, så det lyder helt rigtigt, når det kommer ud af højtalerne.
Verdensmusik
Prøv kræfter med alt fra balkan til salsa og samba. Vi øver numre og spiller koncerter – og har brug for både blæsere, perkussion, tangent og guitar.
Elektronisk musik

På eMusik skaber vi musik på computeren, og vi skal arbejde med både kunstnerisk udtryk og hårde bangers.

Sangskriver

Find dit gemte sangskrivertalenter. Vi starter med enkle skriveøvelser for at få ordene sat sammen, og efterhånden udvikler vi ideerne til vores egne numre.

Idræt

Badminton

Kompetent badmintontræning for alle.

Gadeidræt
Gadeidræt dyrker alternative idrætsformer: Skate, parkour, street basket, street fodbold og discgolf.
Fodbold
Bliv endnu bedre til de forskellige aspekter af spillet.
Volleyball
Volley er en supersjov sport. Træning både for begyndere og øvede – og deltagelse i Østjysk mesterskab for efterskoler.

Scene

Spoken word
Ord og performance i ét. Vi skriver tekster gennem forskellige øvelser og øver os i at fremføre dem indlevende, overraskende og personligt. Sammen deltager vi i fortællecafé i Aarhus (måske med dig på scenen!) og i DM i poetry slam for efterskoler.
Filmskuespil

Her arbejder vi dybden med at spille teater – foran et kamera. Vi arbejder med nuancerne og din placering foran linsen, og vi øver os på at gå til casting.

Scenetekniker
Lær at bruge professionelt udstyr og stå bag pulten til skolens store forestillinger og koncerter. Vi sætter lamper og lyd, lærer at sammensætte sceneshow og styre, hvad der kommer ud af højttalerne.
Dans for øvede

For dig, der har danset før og gerne vil udfordre dig selv i forskellige genrer. Vi skal arbejde med teknik, klassisk barretræning og kropsbevidsthed og kommer bl.a. til at danse street og contemporary.

Natur og friluft

Jorden kalder
Friluftsliv møder klimakamp! Vi skal dyrke grøntsager og lave honning, finde mad i naturen og lære om økologi.
Extreme outdoor

Få sved på panden, når vi træner puls, udholdenhed og styrke i den smukke og kuperede Marselisborg Skov. Vi skal både løbe i skoven, klatre i træer, ud i vandet og afsted på mountainbike.

Kunst & udtryk

Keramik
Bliv god til at arbejde med ler – jordens eget materiale. Vi træner forskellige teknikker – både inden for kunsthåndværk og mere frit udtryk.
Maleri

På maleri tager vi udgangspunkt i det figurative og ekspressive maleri, hvor omdrejningspunktet er dialog og glæden ved at male. Du vil lære teknikker og metoder og få god vejledning. Vi vil fokusere på dine individuelle udtryksformer og motivverdener, så slip fantasien fri og mal løs!

Animation
Lær at tegne på digital tegneplade og få liv I dine animationer. Animation kan bruges til rigtig mange ting – kunstprojekter, forestillinger eller i film.
Garn og tekstil
Faget for dig, der elsker at skabe med dine hænder. Her er tid til fordybelse i mange forskellige teknikker og til at slippe fantasien løs og designe dine egne projekter. I faget arbejder vi med strik, hækling, plantefarvning, broderi og redesign. Vi slutter af med en udstilling.
Podcast

Lær at finde interessante historier og formidle dem vedkommende og skarpt. Vi skal lave podcastserier både i skolens lydstudie og ude i verden.

Foto

På foto lærer du at fortælle historier med billeder. Vi skal både fotografere i byen og naturen og lære at arbejde i studie. I løbet af faget udstiller vi vores værker på skolen.