1

se med

Musik og billeder

På Aarhus Efterskole prøver vi kræfter med nye og gamle sange, når vi forener musik, kor, dans og film.

Når vi synger sammen, løsnes musklerne, og smilet kommer frem. Gennem sangene fra Højskolesangbogen får vi et poetisk kommentarspor til vores liv. Her suger vi erfaringer og ord fra dem, der er kommet før os.

I løbet af året øver skolens kor forskellige arrangementet, og en gang i mellem kan de finde på at indspille musikvideoer sammen med scene, musik, film eller hele skolen.

Mange elevhold har også i slutningen af året lavet deres egen musikvideo, hvor eleverne selv står for det hele – lige fra arrangement, musik og story til optagelse og klip.

Herunder kan du se nogle af de film, vi har lavet de seneste år, og på den måde få et indtryk af fællesskabet på vores efterskole.

“Så syng da, Danmark,
lad hjertet tale!”
Kai Hoffmann

Elevholdet 2020/21

Jeg elsker den brogede verden

H.V. Kaalunds sang Jeg elsker den brogede verden fra 1877 er en rigtig højskolebanger – en klassiker, som kendes på tværs af elevhold og generationer.

I forbindelse med det landsdækkende initiativ Alsang i 2020-21 indspillede og producerede skolens lillekor denne flotte udgave sammen med RapAkademiet i Gellerup.

Tekst: Hans Vilhelm Kaalund, 1877
Melodi: Thorvald Aagaard, 1922

Raptekst: Søren Karim Bech. 2021

Elevholdet 2014/15

Gi’ os lyset tilbage

Per Krøis Kjærsgaard og Rasmus Skov Borrings flotte sang Gi’ os lyset tilbage er populær på mange efterskoler og højskoler – også her på Aarhus Efterskole.

Tekst: Per Krøis Kjærsgaard, 2009
Melodi: Rasmus Skov Borring, 2009

 

Elevholdet 2019/20

En lærke letted’

Den 4. maj 2020 fejrede hele landet 75 års frihed efter nazisternes besættelse af Danmark 1940-45. Dog var hele landet lukket ned pga. Covid-19 – og fejringen fik derfor et helt andet præg end planlagt.

Også på Aarhus Efterskole var eleverne hjemsendt. Hjemmefra øvede og indspillede og optog skolens kor sammen med scene denne fine udgave.

Tekst: Mads Nielsen, 1945
Melodi: Mathias Christensen, 1945

Elevholdet 2020/21

Washing of the Water

Som del af skolens påskefejring 2021 indspillede skolens scenelinje sammen med koret Peter Gabriels Washing of the Water i arrangement af Jens Johansen.

En poetiske tolkning af skabelse, syndefald, død og opstandelse.

Tekst og melodi: Peter Gabriel, 1992
Korarrangement: Jens Johansen 

Elevholdet 2014/15

Fred hviler over land og by

Tekst og melodi bærer i sig en vemodig ro i B.S. Ingemanns smukke Fred hviler over land og by; ordet “fred” tematiseres på alle planer i sangen.

Det får modspil i denne dirrende udgave, lavet af skolens lillekor og elektroniske musiklinje og indspillet en meget tidlig junimorgen i 2014.

Tekst: B.S. Ingemann, 1823
Melodi: Thomas Laub, 1922

 

Elevholdet 2018/19

Frit land

Frit land af Ulige numre er en moderne Danmarkssang – og et stort hit til aftensang og fredagssang på Aarhus Efterskole. Elevholdet 2018/19 brugte hele deres sidste weekend af skoleåret på selv at indspille og optage deres udgave af sangen som en hyldest til sommeren og deres år på efterskolen.

Tekst: Carl Emil Petersen, 2015
Melodi: Carl Emil Petersen, 2015

 

Elevholdet 2015/16

Rejsen begynder med årvågne sanser

Rejsen begynder med årvågne sanser er skrevet til Aarhus Efterskole af Iben Krogsdal. Med sangen udtrykker hun den håbefulde spænding, der altid er i maven, når man begynder på efterskole.

Sangen er skrevet til skolen i 2012 og var med til at markere navneskiftet fra Unge Hjems Efterskole til Aarhus Efterskole. Trods nyt navn er værdierne, menneskesynet og arven den samme – hvilket Iben Krogsdal blandt andet markerer med linjen: “Vid i sin favn – og dog klar i sit sigte”, som er et citat af skolens grundlægger og første forstander, Hans Munck.

Hent noder og tekst til sangen her.

Tekst: Iben Krogsdal, 2012
Melodi: Jesper Gottlieb, 2012

 

Elevholdet 2016/17

Brusende toner

Der er ikke mange sange, der tør sætte ord på afsked og tab, men der gør Iben Krogsdals smukke farvelsang Brusende toner.

Sangen er skrevet til Aarhus Efterskole i 2012 sammen med Rejsen begynder med årvågne sanser. Iben Krogsdal har som sang- og salmedigter været en særdeles vigtig fornyer af den danske sangskat de senere år – en status, der blev cementeret med den seneste udgave af Højskolesangbogen (2020), hvor hele 10 af hendes sange er optaget.

Hent noder og tekst til sangen her.

Tekst: Iben Krogsdal, 2012
Melodi: Jesper Gottlieb, 2012

 

Elevholdet 2019/20

Hjem

“Som et vers der fandt sin sang
Står jeg her og selvom vejen den var lang
Så er jeg kommet hjem”

Sådan har mange det efter et år på efterskole. Elevholdet 2019/20 indspillede Sanne Salomonsens hit sammen i de sidste uger inden året sluttede.

Tekst og melodi: Julia Fabrin, Marcus Winther-John & Sune Haansbæk, 2011

 

Elevholdet 2020/21

Alt er godt

Nogle gange kan det hele se lidt surt ud – især når efterskoleopholdet er sat på pause pga. Covid 19-nedlukning. Det hele ender dog alligevel godt – også for årgangen 2020/21, der kunne slutte året af med deres helt egen produktion af sommerhittet “Alt er godt”.

Tekst og melodi: Thomas Buttenschøn og Chief1, 2019