1

musik

Musik efterskole – band, teori og sangskrivning

Brænder du for musik, og har du viljen, modet og eventyrlysten til at kaste dig ud på de vilde oktaver? Sammen skal vi blive dygtigere, klogere og få en masse store musikalske oplevelser.

Musik på Aarhus Efterskole lægger vægt på samspillet i bands. Samtidig vil du blive klogere på musikkens væsen og lære selv at skrive og producere sange.

Vi holder til i skolens moderne musiklokaler og bruger flittigt vores lydstudier, både til indspilning og til elektronisk musik.

Det hele løfter sig, når vi øver op til koncerter gennem året, indspiller musik og laver fælles projekter.

I løbet af året besøger vi forskellige spillesteder i Aarhus og mærker byens musikalske puls.

“Uden musik ville livet være en fejltagelse.”
Friedrich Nietzsche

Sammen skaber vi

På hovedfaget musik dyrker vi det store fællesskab. Vi vil i løbet af året opleve og udforske områder af musikken som f.eks.

  • Fællesproduktioner med kor og blæs
  • Fede livekoncerter, der kommer ud over scenekanten
  • Studieindspilning
  • Sangteknik og flerstemmig sang
  • Rytme, bevægelse og improvisation
  • Hørelære og musikhistorie
  • Inspiration udefra som koncerter i byen og workshops med Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester

I løbet af året vil der også blive fordybelse inden for vokalteknik og sangskrivning, lytning, analyse og meget andet.

Musik i fritiden

I fritiden kan du bruge skolens musiklokaler alt det, du vil – og der er altid mange, der finder sammen i bands i løbet af året. 

Du kan også komme med i skolens rytmiske lillekor, der øver avancerede arrangementer i fritiden med en vokallærer, eller i skolens bigband for blæsere.

Skolen har en række dygtige musiklærere tilknyttet til soloundervisning i de fleste instrumenter – og spiller du noget helt særligt, undersøger vi gerne, om vi kan finde en underviser til det. Læs mere om instrumentalundervisning her.

I løbet af skoleåret er der en række koncerter og arrangementer, hvor du står på scenen og spiller. Du vil også opleve mange koncerter med bands og professionelle musikere, både på skolen og i Aarhus. Hvert år deltager skolen også i SPOT-festivalen, hvor du har mulighed for at høre en masse koncerter. Læs mere her.

Sidefag

Supplér dit hovedfag med f.eks. partyorkester, verdensmusik eller elektronisk musik – eller prøv noget helt andet. Se alle vores halvårlige sidefag her.