a

nyt skoleår

Information om skoleåret 2025/26

Her på siden samles alle informationer om det kommende skoleår til elever, der skal begynde på efterskolen august 2025.

Vi vil gøre, hvad vi kan, for at du er godt forberedt til efterskoleåret, der venter, så du allerede nu kan begynde at glæde dig til at flytte ind på skolen og møde alle dine nye kammerater.

Har du spørgsmål, som ikke besvares herunder, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til skolen.

Vi ses!

Nye elevers aften

Alle elever og forældre til det kommende skoleår inviteres til en aften på Aarhus Efterskole tirsdag den 20. maj 2025 kl. 17-19. 

Her skal vi alle møde hinanden for første gang – både i familiegrupper, hovedfag og som hold.

 

Skolestart, kalender og praktisk info

Velkomstdag: Skoleåret 2025/26 begynder søndag den 10. august kl. 14. Ved ankomst får du tildelt værelse, inden vi alle samles til velkomst i skolens hal kl. 15. Derefter er der møde i familiegrupperne. Senest kl. 17 har vi sagt farvel til alle forældre, og skoleåret kan begynde.

Praktisk info og kalender: Til Nye elevers aften vil I modtage kalender for skoleåret samt folderen Velkommen til Aarhus Efterskole med al praktisk information om skoleåret. Efterfølgende vil begge dokumenter være at finde her på hjemmesiden også.

Økonomi

Skolepengene opkræves over 11 rater i løbet af skoleåret. Første rate falder den 1. juli 2025 (før skolestart). Ugeprisen for skoleåret 2025/26 er 2.850 kr.

I februar inden skolestart udsender skolen ansøgningsskema til statslig elevstøtte, som skal udfyldes og returneres af forældre/værge. Der tildeles statslige elevstøtte til alle elever. Støttens omfang er afhængig af forældre/værges husstandsindkomst i indkomståret to år før skolestart. Læs mere om økonomi og vilkår.

Aarhus Efterskole har også en elevstøttefond, hvor man kan søge om lokal efterskolestøtte, hvis der er særlige forhold, der gør det svært at finansiere skoleopholdet. Herfra ydes en fast, mindre støtte til alle, der kommer i betragtning. For at komme i betragtning sendes en kort, motiveret ansøgning til skolens kontor.

sidefag-aarhus-efterskole-6

VIGGO: Intranet for elever og forældre

Aarhus Efterskole bruger systemet VIGGO som intranet i det daglige skolearbejde. Her kan lærere og elever kommunikere, finde lektier, skema og kalenderen. Alle elever oprettes og introduceres til systemet i begyndelsen af skoleåret.

Forældre vil også blive oprettet på VIGGO, og alle nyheder fra skolen og skriftlig kommunikation med skolens kontor og lærere vil i løbet af skoleåret foregår over systemet (lige som mange vil kende det fra folkeskolens system AULA). VIGGO er sikkert og lever op til kravene i EUs persondataforordning.

Alle forældre bliver oprette på VIGGO i midten af juni og modtager information om log-in pr. mail. Når man har modtaget login-oplysninger, kan man logge på systemet her eller hente app til telefonen. Derefter vil al information fra skolen gå via VIGGO.

Instrumentalundervisning

Mange elever dygtiggør sig i løbet af året på et eller flere instrumenter eller sang gennem eneundervisning med musikunderviser.

Efterskolen har mange dygtige musikundervisere tilknyttet, og vi koordinerer sololektioner i sang og de mest almindelige instrumenter – og undersøger gerne, om vi kan finde en lærer, hvis du har et særligt instrument, du gerne vil undervises i. Undervisningen foregår på skolen. Lektionerne er ikke inkluderet i skolepengene, men betales særskilt.

Læs mere om muligheder, vilkår og tilmelding her.

Samarbejde med IF Lyseng

Som elev på Aarhus Efterskole kan du tegne et efterskolemedlemsskab af IF Lyseng og træne med et hold i fritiden og spille kampe i weekenden. Med efterskolemedlemsskabet er det muligt at beholde dit DBU-certifikat i din hjemklub, hvis du ønsker det.

IF Lyseng har Danmarks største fodboldafdeling med gode træningsfaciliteter og hold på alle niveauer. Klubben ligger i cykelafstand fra skolen.

Træningen ligger ud over træning på skolen – og kan ikke foregå, hvis der er obligatoriske aktiviteter på skolen aften eller weekend.

Tilmeld dig her.