efterskoleliv

Livet på vores skole

Efterskole er noget, vi laver sammen. Derfor gør vi os umage – både fagligt og socialt. At være omsorgsfuld og gøre sig umage er selve grundlaget for vores liv sammen på Aarhus Efterskole.

Hos os summer huset af undervisningen det meste af dagen. Om eftermiddagen og aftenen er der sociale aktiviteter, ture, hygge og afslapning. Helt som derhjemme.

Ligesom derhjemme er der også en del praktiske opgaver på en efterskole, der skal løses. Hos os deles vi om opgaver som rengøring, køkkenarbejde m.v. Det synes vi er helt naturligt.

Vi er inddelt i familiegrupper på 8-9 elever, som mødes med den samme familielærer hver uge for at hygge sig sammen og høre, hvordan det går på skolen. Det er din familielærer, du først og fremmest skal gå til, hvis der er noget, du har brug for at snakke om. Familielæreren har også den primære kontakt til forældrene.

På en efterskole er rammerne givet. Det vigtigste er alt det, du og dine kammerater fylder i rammerne. Derfor skal du endelig kaste dig engageret ind i året og være med til at præge hverdagen med aktiviteter og sjove ideer.

Vi vil gerne have, at du bliver et mere frimodigt menneske af at være her, for når året er omme, handler det om, hvem du er blevet til som menneske af at have været på efterskole.

Efterskole er noget, vi laver sammen. Derfor gør vi os umage – både fagligt og socialt. At være omsorgsfuld og gøre sig umage er selve grundlaget for vores liv sammen på Aarhus Efterskole.

“I sidste ende er det ikke årene i dit liv, som tæller. Det er livet i dine år.”

Abraham Lincoln

Reglerne hos os

På Aarhus Efterskole møder vi hinanden i tillid. Hvis du vil være elev her, er der dog nogle få og enkle regler, du skal følge:

Vi passer på hinanden og mobber ikke.

Du skal gøre dig umage med tingene og følge skolens program og dine opgaver.

Du må ikke indtage eller have alkohol og euforiserende stoffer på dig på skolen. Heller ikke på vejen frem eller tilbage.

På samme måde er vi en tobaksfri skole. Det gælder også snus.

Vi passer på hinandens grænser. Derfor må du ikke have sex på skolen.

Det er da til at finde ud af – ikke?

Vi passer på hinanden og mobber ikke.

Du skal gøre dig umage med tingene og følge skolens program og dine opgaver.

På samme måde er vi en tobaksfri skole. Det gælder også snus.

Vi passer på hinandens grænser. Derfor må du ikke have sex på skolen.

Det er da til at finde ud af – ikke?