efterskoleliv

Livet på vores skole

Efterskole er noget, vi laver sammen, og som vi giver til hinanden. Derfor gør vi os umage – både fagligt og socialt. Omsorg og umage er selve grundlaget for vores liv sammen på Aarhus Efterskole.

Hos os summer huset af undervisningen det meste af dagen. Om eftermiddagen og aftenen er der sociale aktiviteter, ture, hygge og afslapning. Helt som derhjemme.

Ligesom derhjemme er der også en del praktiske opgaver på en efterskole, der skal løses. Hos os deles vi om opgaver som rengøring, køkkenarbejde m.v. Det synes vi er helt naturligt.

Vi er inddelt i familiegrupper på 8 – 9 elever, som mødes hver uge og hygger sig. Det er din familielærer, du først og fremmest skal gå til, hvis der er noget, du har brug for at snakke om. Familielæreren har også den primære kontakt til forældrene.

Hvordan lige præcis dit efterskoleår kommer til at se ud afhænger både af dig selv og af det hold, du går på. Der er ikke to årgange, der er ens – ligesom ingen mennesker er det.

Vi vil gerne have, at du bliver et mere frimodigt menneske af at være her. For sidste ende handler det jo om, hvem du blev af at være på efterskole.

Fra skolens side sætter vi rammerne om dit efterskoleår. Du og dine kammerater fylder dem med efterskoleliv.

“I sidste ende er det ikke årene i dit liv, som tæller. Det er livet i dine år.”

Abraham Lincoln

Reglerne hos os

På Aarhus Efterskole møder vi hinanden i tillid. Hvis du vil være elev her, er der dog nogle få og enkle regler, du skal følge:

Vi passer på hinanden og mobber ikke. Du skal gøre dig umage med tingene og følge skolens program og dine opgaver.

Du må ikke indtage eller have alkohol og euforiserende stoffer på dig på skolen. Heller ikke på vejen frem eller tilbage.

På samme måde er vi en tobaksfri skole. Det gælder også snus.

Vi passer på hinandens grænser. Derfor må du ikke have sex på skolen.

Det er da til at finde ud af – ikke?

På samme måde er vi en tobaksfri skole. Det gælder også snus.

Vi passer på hinandens grænser. Derfor må du ikke have sex på skolen.

Det er da til at finde ud af – ikke?